фото: pexels.comПротестите са по повод на проектозакон, който дава по-големи правомощия

...
фото: pexels.comПротестите са по повод на проектозакон, който дава по-големи правомощия
Коментари Харесай

Трета поредна демонстрация срещу Проектозакона за полицията и престъпността в Бристол

фото: pexels.com

Протестите са във връзка на проектозакон, който дава по-големи пълномощия на полицията да лимитира мирни митинги. 

Полицията в британския град Бристол извърши арести при разпръсване на трета поредна проява против Проектозакона за полицията и престъпността.

Повече от 1 000 души взеха присъединяване в проведения кротичък митинг в центъра на Бристол, който е трети за по-малко от седмица, предава Българска национална телевизия. Той включваше седяща проява пред полицейския сектор „ Брайдуел “, където в неделя вечер имаше подиуми на принуждение. Тогава протестиращите изпочупиха прозорците на сектора и подпалиха полицейски коли. Имаше ранени служители на реда.

Последната проява стартира спокойно, само че с настъпването на нощта част от протестиращите започнаха да замерят кордона от служители на реда с яйца и бутилки, а по-късно и с бомбички.  Полицията употребява щитове да изблъска стачкуващите. На помощ се притече конна полиция и служители на реда с кучета. От полицията на Ейвън и Съмърсет написаха в Туитър: „ Протестиращите дърпат щитовете на служителите на реда и им светят в лицата с лазерни лъчи. Не можем да толерираме насилственото нарушение на реда. Извършени са арести “.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР